RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Новий удар по Дніпро­петровщині та оборона Донбасу: події війни 28 жовтня

Україна вже 247-й день протистоїть повномасштабному вторгненню військ РФ. З початку війни, з 24 лютого, на нашій землі ліквідовано понад 69 тисяч окупантів.

Наші військові тримають героїчну оборону на всіх напрямках, звільняючи при цьому окуповані території. Минулої доби ворог штурмував позиції ЗСУ на Донбасі понад 10 разів.

У ніч проти 27 жовтня ворог знову обстріляв Нікопольський район Дніпропетровської області.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 27 жовтня


23:59 Нинішнє російське керівництво шукатиме будь-які нові можливості, щоб продовжувати війну. Про це у своєму зверненні до народу за підсумками 28 жовтня заявив президент України Володимир Зеленський.

23:00 За 7 місяців війни з Україною режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка передав РФ понад 65 тисяч тонн (1940 вагонів) боєприпасів. Росія отримала також танки та іншу техніку. Тільки за останні кілька тижнів було передано не менше 94 танків Т-72А та 36-44 автомобілів "Урал". Про це повідомив Telegram-канал "Беларускі Гаюн".

22:11 Головне управління розвідки Міноборони України опублікувало кадри визволення населеного пункту Невське Луганської області. Розвідники взяли у полон трьох російських контрактників, військовий КАМАЗ з боєкомплектом та дві бойові машини піхоти. Знищено 34 ворожих стрільця та 3 кулеметні розрахунки.

21:10 ЗСУ практично взяли під контроль важливу трасу "Сватово-Кремінна". Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

20:26 Поблизу окупованої Каховської ГЕС на Херсонщині лунають вибухи.

19:47 У Київській та ще кількох областях України лунає повітряна тривога.

18:52 У населеному пункті Качкарівка Херсонської області окупанти дали місцевим жителям дві доби на виселення з власного житла та евакуацію. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

17:25 Завдання щодо часткової мобілізації у 300 тисяч осіб завершено, на фронт відправили вже 82 тисячі мобілізованих. Про це у доповіді Володимиру Путіну заявив Сергій Шойгу.

16:48 Норвегія запровадила черговий пакет санкцій проти Росії. Нові обмеження запровадили проти 30 осіб та 7 компаній: до списку потрапили особи, які причетні до організації "референдумів" на окупованих територіях України.

15:56 Перший заступник глави Адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко та головний кримський колаборант Сергій Аксьонов відвідали окуповану Запорізьку АЕС з метою схилити персонал станції до співпраці з окупантами. Про це повідомив у Telegram журналіст Андрій Цаплієнко.

14:55 Інформація про деокуповані території від Офісу президента

13:54 На Донбасі триває обов'язкова евакуація

13:39 У Києві, внаслідок стабілізаційних відключень електроенергії, окремі світлофорні об'єкти на складних перехрестях та розв'язках підключили до резервного живлення. Це допоможе забезпечити їхню працездатність протягом декількох годин.

12:25 У період з 31 жовтня по 6 листопада у Харкові вводять віялові відключення світла. Про це повідомляє "Харківобленерго".

Стверджується, що тривалість таких відключень становитиме три години.

12:02 Повідомляють про вибухи у Херсоні у районі Антонівського мосту.

11:30 У Києві сьогодні продовжуються екстрені відключення світла.

Попередні графіки вже не є актуальними. Через значні пошкодження та дисбаланс енергосистеми відключення можуть тривати тривалий час, повідомили в КМДА.

10:25 Загальні бойові втрати противника на 28 жовтня орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 69700 (+480) осіб ліквідовано;
  • танків – 2640 (+9) од.;
  • бойових броньованих машин – 5378 (+14) од.;
  • артилерійських систем – 1698 (+8) од.;
  • РСЗВ - 379 (+0) од.;
  • засоби ППО – 192 (+0) од.;
  • літаків – 272 (+1) од.;
  • вертольотів – 251 (+2) од.;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1401 (+3) од.;
  • крилаті ракети – 351 (+0 од.);
  • кораблі/катери - 16 (+0) од.;
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 4088 (+10) од.;
  • спеціальна техніка - 151 (+1) од.

1 0:11 Будівництво заводу з виробництва Baykar в Україні завершать упродовж 2 років.

”Етап детального проектування завершено. І ми дійсно просуватимемося вперед у будівництві… протягом двох років ми хотіли б закінчити його”, — заявив виконавчий директор компанії Халук Байрактар на виставці у Стамбулі.

Передбачається, що нові моделі безпілотників встановлять, у тому числі, і двигуни українського виробництва.

9:08 Наслідки удару по Миколаєву

8:45 Подробиці удару по Дніпропетровській області.

8:35 Українські війська продовжували контрнаступальні операції вздовж лінії Кремінна-Лисичанська Донецької області. Ймовірно, бої також точаться навколо Білогорівки, українські наступальні операції тривають і на південь від Кремінної. Росіяни стурбовані майбутнім українським штурмом із кількох сторін.

8:26 За добу підрозділам ЗСУ вдалося відбити атаки окупантів у районах населених пунктів: Андріївка, Білогорівка Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Времівка, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Мар'їнка, Невельське, Новобахмутівка, Першотравневе, Яківка Донецької області. Причому кількість атак скоротилася порівняно з попереднім днем.