RU  UA

Росія не спонсор, а терорист: експерт пояснив, чому важливо дотискати це питання

Україна знову має порушити питання про визнання Російської Федерації не лише спонсором тероризму, а й визнати її країною-терористом.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політичний експерт Олександр Антонюк.

"Влітку в Конгресі США була проголосована резолюція стосовно визнання Росії спонсором тероризму. Це тільки резолюція, а ще є зареєстрований законопроект. Це було підтримано як республіканцями, так і демократами. Але поки що цей законопроект "завис", - зазначив політичний експерт.

Антонюк наголосив, що потрібно повертати цей законопроект в загальну політичну дискусію після завершення проміжних виборів у США.

"Законодавчий акт має інші юридичні наслідки. На саміті G20 потрібно говорити, що Росія не просто спонсор тероризму, але й країна-терорист. Це дозволить нам збільшити підтримку України. Адже Сполучені Штати Америки у своїй доктрині є лідером по боротьбі з тероризмом. Наша позиція повинна бути у тому, що терористів знищують, а не ведуть з ними перемовини", - пояснив політичний експерт.

Він також зазначив, що в Російській Федерації вже є перші тріщини в системі, і цей факт необхідно використати для посилення підтримки України в усьому цивілізованому світі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", країна-терористка Росія вночі 11 листопада завдала удару по житловій п'ятиповерхівці в Миколаєві. Є загиблі та постраждалі.