RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Приниження для Росії: Міноборони Британії про звільнення Херсона

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що втрата єдиного захопленого Росією обласного центру в Україні – Херсона, який Україна повернула під свій контроль 11 листопада, для російського диктатора Володимира Путіна є стратегічним провалом. Він прогнозує, що це стане приводом для нових атак російськими окупантами по мирній інфраструктурі.

Про це він повідомив інформагентству Reuters.

Читайте також: Херсон святкує визволення: відео масштабної ходи з гігантським прапором України

"Оголошений Росією виведення військ з Херсона знаменує для них ще один стратегічний провал. У лютому Росія не змогла взяти жодну зі своїх основних цілей, крім Херсона. Тепер, коли він також зданий, прості люди Росії повинні обов'язково запитати себе: "Для чого все це було?", - сказав Воллес.

Глава Міноборони Великої Британії зазначив, що російська армія зазнала величезних втрат в обмін на міжнародну ізоляцію та приниження. Водночас Україна продовжуватиме свої дії з підтримкою Великої Британії та міжнародної спільноти.

"І хоча виведення вітається, ніхто не збирається недооцінювати загрозу, що зберігається від Росії", - заявив він.

Британський чиновник додав, що виведення російських військ 11 листопада є вже третім великим відступом за всю війну в Україні та перше, пов'язане з відмовою від великого міста.

Раніше ми писали, що жителі Херсона натовпом зустрічають військовослужбовців Збройних Сил України у місті.