RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Потрібно діяти": Зеленський прокоментував обстріл Польщі та України російськими ракетами

Росія своєю масованою ракетною атакою по Україні та Польщі, країні-члені НАТО, завдала удару по колективній безпеці. Такі дії є дуже суттєвою ескалацією.

Про це заявив президент країни Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Читайте також: Ракетний удар по Польщі: у США підтвердили причетність Росії

"Сьогодні Росія здійснила черговий масований ракетний удар. Загалом 90 ракет. Уражені енергосистема, підприємства, житлові будинки", - зазначив він.

Глава держави наголосив, що про ймовірність таких дій Київ попереджав давно, що російський терор не обмежиться українськими державними кордонами.

"Російські ракети вдарили по Польщі. Скільки разів Україна говорила про те, що нашою країною держава-терорист не обмежиться? Це питання часу, коли б російський терор пішов далі", - зауважив він.

Зеленський переконаний, що чим довше Росія відчуватиме безкарність, тим більше буде загроз для всіх, до кого можуть дістати її ракети. Тому настав час діяти.

"Бити ракетами по території НАТО. Це російський ракетний удар по колективній безпеці! Це дуже суттєва ескалація. Треба діяти. І я хочу зараз сказати всім нашим польським братам і сестрам: Україна завжди вас підтримає! Вільних людей терор не зламає! Перемога можлива, коли немає страху! У нас із вами - немає. Росія протиставляє себе світу. Росія тероризує і нас, і всіх, до кого може дотягнутися. Зробимо все, щоб її зупинити!", - наголосив президент.

Раніше "Апостроф" розповідав про те, що у низці міст України після чергового масованого ракетного удару Росії почалися аварійні відключення електроенергії, адже під обстріл знову потрапили об'єкти критичної інфраструктури.