RU  UA

Падіння ракети у Польщі: чому Захід не бачить "руку Москви"

Існують певні сумніви щодо висновків розслідування ракетного удару у Польщі, які можуть мати політичну природу. Якщо це була ракета С-300 сил ППО України, як стверджують поляки, то виникають питання як щодо алгоритму ракети, так і щодо місця вибуху.

Про це в етері Апостроф TV розповів військовий оглядач Денис Попович.

Читайте також: Зеленський висловився про вибух у Польщі

"Алгоритм дій зенітних ракет з такою системою наведення, як у ракет С-300, передбачає самознищення у тому разі, якщо ця ракета втратить ціль. Тому необхідно ставити питання тим людям, які робили розслідування. Чому саме вони зробили такі висновки, на основі яких тверджень? Якщо подивитись на воронку від вибуху в польскому містечку Пшеводові, вона є доволі великою. Їхав трактор, - і цей трактор перевернувся. А це означає велику ударну хвилю. Але зенітна ракета діє інакше. Вона діє за допомогою хмари уламків, які вибухають у повітрі. Ці уламки розлітаються, така шрапнель, і завдяки цьому уражаються повітряні цілі. Треба подивитися, чи є ураження цього трактору і причепу саме уламками. Подивитися, чи є, грубо кажучи, діри в цих об'єктах", - наголосив військовий оглядач.

Денис Попович вказав на необхідність дочекатися висновків української групи з розслідування.

"В мене є певні сумніви щодо такого технічного висновку. Я не хочу коментувати висновки спеціалістів, які робили це розслідування, але питання поставив би. Думаю, що тут є сенс розглядати політичне рішення. В НАТО і, зокрема, в Польщі просто не хочуть роздмухувати цей конфлікт таким чином, щоб він вийшов за межі України і став причиною початку широкомасштабного конфлікту в Європі за участю НАТО та росії", - зауважив військовий оглядач.

Наостанок Денис Попович наголосив, що причини існуючих висновків комісії з розслідування польського ракетного інциденту потрібно розглядати саме в політичній площині.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Польща допустила українських експертів на місце падіння ракети