RU  UA

Використали близько 80%: чи зможе Росія відновити ракетний потенціал

У масованій атаці по Україні цього тижня російські війська могли використати значну частину ракетного потенціалу. У ворога вже залишилося близько 20% запасів ракет, а їх виробництво дуже важко налагодити через санкції. Тому Росія намагається домовитися з Іраном щодо постачання балістичних ракет.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий екперт Петро Черник.

Читайте также: Росія почала запускати по Україні крилаті ракети з імітатором ядерної боєголовки

"Дійсно, 80% чи навіть більше Росія вже використала. Відкриті джерела стверджували, що на початок війни у них було десь 6500-7000 ракет. Поза 5000 ракет вже застосовано по Україні. У межах 2000 у них ще є, і це доволі багато. Якщо остання ракетна атака була у межах 100 ракет, отже ще більше 10 масованих запусків вони можуть здійснити. Ну це дуже серйозно. Плюс деякі класи ракет вони поставили на конвеєр, ті самі ракети Х-101", - наголосив військовий експерт.

Петро Черник зазначив, що вже є підтверджена ракета Х-101, яка була вироблена у другій половині 2022 року.

"Разом з тим, їхня потреба до 10 ракет на день, але Росія може виробляти лише 1-2 у півтора тижня. Тобто санкції над ними затискаються. Нагадаю, що ракета - це мікроелектроніка та напівпровідники. І вони не зможуть повноцінно відновити свій ракетний потенціал. Але те, що залишилося, є доволі небезпечним", - наголосив військовий експерт.

Петро Черник також додав, що Росія почала переговори з Іраном щодо отримання їх балістичних ракет.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ворог знову завдав масованого удару по Дніпропетровщині.