RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія вдарила по Україні ракетою з імітатором ядерної боєголовки: фото

Росія почала запускати по Україні крилаті ракети з імітатором ядерної боєголовки, а отже запас крилатих ракет в окупантів вичерпується до критичного показника для Кремля. Одна зі збитих 17 листопада над Києвом російських ракет - крилата ракета типу Х-55, у якій взагалі не було бойової частини.

Про це повідомляє Defense Express.

Замість бойової частини росіяни "прикрутили" блок, який виступав імітатором ядерної бойової частини. Для цього удару вони взяли щонайменше одну Х-55 зі свого "ядерного арсеналу", "відкрутили" з неї ядерну боєголовку, на її місце поставили порожню "болванку" і нею вдарили по Україні.

Зазвичай, Росія застосовувала для ударів по Україні ракети типу Х-555 – це неядерна модифікація ракети Х-55, перероблена під звичайну боєголовку з класичною вибухівкою. А Х-55 – це радянська ракета, яка спочатку розроблялася як носій ядерної зброї, під так звану "спецБЧ" (так на радянському та російському військовому жаргоні називається ядерна боєголовка).

Читайте також: Як зупинити ракетний терор Росії: спосіб є, але потрібна воля

Звичайна та ядерна боєголовка конструктивно відрізняються між собою. Тому росіяни і застосували для удару Х-55 із порожньою "болванкою". Це – показник того, що запас крилатих ракет у РФ вичерпується, тому в хід пішли КР з "ядерного арсеналу".

Раніше "Апостроф" розповідав, коли Україна отримає "закрите небо".