RU  UA

Сухопутна атака - самогубство: як ЗСУ можуть звільнити Крим

Після того, як росіяни втекли з Херсону, Збройні сили України продовжують успішний контрнаступ. Військові поступово деокуповують наші території на Півдні України. Крим може бути звільненим виключно збройною силою або погрозою збройної сили.

Про це в етері Апостроф TV розповів військовий експерт Петро Черник.

Читайте також: Херсонський проліт Путіна: коли ЗСУ дійдуть до Криму

"У нас немає інших сценаріїв. Ми маємо історичний досвід роботи у Криму. Нагадаємо, 1918 рік, - блискуча операція полковника Петра Болбочана. Тобто в українців є такий історичний досвід.Я думаю, він і зараз буде реалізований. Але я б не поспішав підіймати планку очікувань, бо Крим для росіян безмежно сакральний. І, на мій погляд, вони будуть за нього битися на смерть", - наголосив військовий експерт.

Петро Черник зазначив, що воєнна операція або загрожування операцією – це настільки серйозно, що дипломати будуть вимагати його повернення.

"Маємо розуміти, що Кримський перешийок доволі невеликий там, де Перекоп та Чонгар. Великі ударні сухопутні з'єднання – це малоймовірне явище. І це, скоріше, самогубство. Однак, нескінченна ракетна робота, в першу чергу, по їх тилових базах і авіаційних базах є цілком ймовірною реальністю", - розповів військовий експерт.

Петро Черник нагадав, що ЗСУ влітку вже це робили неодноразово, і це було підтверджено.

Нагадаємо, як інформував "Апостроф", окупанти вивезли усі експонати з Херсонського краєзнавчого музею.