RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Все цінне забрали: фото розграбованого окупантами краєзнавчого музею у Херсоні

Після звільнення Херсону від російських окупантів почали з'являтися багато світлин з пограбованими квартирами, зоопарками, музеями та іншими місцями, де мародерили загарбники. Постраждав й Херсонський краєзнавчий музей, звідки росіяни вивезли всі експонати.

Відповідні фото опублікувало видання "Вгору", кореспонденти якого побували на місці злочину окупантів.

Читайте також: У Херсоні окупанти пограбували художній музей - картини фурами вивезли до Криму: фото

У Херсонському краєзнавчому музеї до полномасштабного російського вторгнення, яке розпочалося 24 лютого, було понад 170 тисяч експонатів.

Директорка цього музею Тетяна Братченко під час окупації Херсонської області пішла на співпрацю з Росією. За даними Офісу генпрокурора, вона була помічена у пропагандистських відео росіян, організовувала виставки для них та долучалася до "свят". Також колаборантка публічно висловлювала підтримку окупації Херсона та діяльності "Єдиної Росії" в місті.

Фото: vgoru.org

Фото: vgoru.org

Фото: vgoru.org

Фото: vgoru.org

Нагадаємо, Росія в Україні не лише вбиває людей, руйнує житлові будинки та цивільну інфраструктуру, але й знищує українську культуру. З початку війни росіяни зруйнували або пошкодили понад 400 культурних пам'яток в Україні. "Апостроф" розповідав, як відновити та захистити українську культуру.

Раніше ми писали, що Мінкульт запустило онлайн-екскурсію знищеним росіянами музеєм Марії Примаченко.