RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

"Нинішня назва все одно вкрадена": в Україні запропонували перейменувати Росію

Через протиправні дії Росії на території України, визнання її державою-терористом на європейському рівні, а також її давньої історичної назви, країну-агресорку вже неодноразово пропонували перейменувати на Московію.

Таку ж пропозицію висунув і посол України в ООН Сергій Кислиця, про що написав у Twitter-акаунті.

За його словами, це цілком реально зробити на державному рівні, ухваливши відповідний закон. Як приклад він навів назву Угорщини, яка у різних країнах звучить по-різному.

Читайте також: Розвал Росії замість захоплення України: чого досяг плешивий московський фюрер

"Візьмемо Magyarország Угорщина (Укр); Hungary (Eng); Ungarn (Ger); Węgry (PL); Österreich - Austria (Eng); Rakúsko (Slovak) одним словом, хто як хоче так і називає. То що нам - КМУ, ВРУ - заважає повернути Московії її історичну назву. Нинішня все одне вкрадена", - написав Кислиця.

Нагадаємо, під нинішньою назвою Росія існує лише 301 рік після того, як 22 жовтня 1721 року московський цар Петро I проголосив Московське царство "Російською імперією". Досі Росія називалася Московією. В Україні її називали також Московщиною.

Варто зазначити, що на карті французького військового інженера та картографа Гійома Левассера де Боплан (на основі генеральної карти 1648) у правому верхньому кутку відзначено розташування Московії - Moscovia Pars (Земля Московія).

Раніше ми писали, як Московія крала державні символи у всьому світі.