RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Росії більше не буде: Зеленському запропонували відновити історичну справедливість

Через протиправні дії Росії на території України та визнання її державою-терористом на європейському рівні, президенту України подали петицію про офіційне перейменування назви "Росія" на "Московія".

Про це йдеться на сайті Електронних петицій України.

Автор петиції зазначає, Росія із цією назвою існує всього 301 рік, після того, як 22 жовтня 1721 року московський цар Петро І проголосив Московське царство "Российской империей". До цього часу Росія називалася Московією.

Читайте також: Розпад РФ неминучий і світу пора планувати, що робити з наслідками – американський депутат Юрій Рашкін

"Те саме стосується державних утворень Московського князівства, Московського царства, імперії. Ця назва вживалася в європейських і в деяких азійських мовах. На багатьох історичних мапах XVI—XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, також фігурує ця назва", - йдеться у повідомленні.

За словами автора, Петро І вкрав назву Русі, за ним Катерина ІІ переписала історію, виправивши все, що стосувалася Російської Імперії, на перемоги та здобутки, а все що стосувалося України старанно винищувала, і не лише на папері. Тепер їхню традицію продовжив диктатор сучасної Російської Федерації.

У той же час, назва "Україна" (Ukraina), згідно історичних даних зустрічається ще у 1680 році, - тобто на 41 рік раніше, ніж з'явилася назва "Росія", - на мапі України французького військового інженера і картографа Гійома Левассера де Боплана (на основі генеральної карти 1648 року). На цій самій мапі у правому верхньому кутку позначено розташування Московії – Moscovia Pars (Земля Московія).

Зазначається, що це не єдиний історичний документ, існують інші мапи, журнальні та газетні статті, записки істориків та мандрівників того часу. Але російське керівництво відкидає ці історичні документи і цілеспрямовано повторює вигідне для Кремля твердження, що України не існувало до 20 століття.

Петиція була створена у середу, 23 листопада і уже набрала 313 голосів із 25 тисяч необхідних – до завершення залишився 91 день.

Раніше ми писали, як, за словами журналіста, РФ можна змусити вийти з війни в Україні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: