RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Є чотири пункти: Подоляк назвав головні завдання візиту Зеленського в США

Президент України Володимир Зеленський відбув із візитом до США, де зустрінеться із президентом Джо Байденом. Головна тема зустрічі - зброя, яка необхідна нашій країні, щоб перемогти російських окупантів.

Про це розповів радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі Reuters.

Він наголосив, що зустріч Зеленського з президентом Джо Байденом, дадуть можливість пояснити реальну ситуацію в Україні та яка зброя потрібна Києву для боротьби з Росією.

"По-перше, і сам візит, і рівень запланованих зустрічей однозначно свідчать про високий рівень довіри між країнами. По-друге, це нарешті покладе край спробам російської сторони довести нібито наростаюче охолодження в наших двосторонніх відносинах", - зазначив Подоляк.

Він додав, що Зеленський зможе показати політичній еліті США реальний масштаб війни, її справжню природу та важливість її завершення на правильних умовах.

Читайте також: Зустріч Зеленського і Байдена: онлайн трансляція

"Четверте: зброя, зброя і ще раз зброя. Важливо особисто пояснити, навіщо потрібні ті чи інші види зброї. Зокрема, бронетехніка, новітні системи ПРО і ракети великої дальності", - пояснив радник голови ОП.

Президент України зможе роз'яснити, чому надання Україні саме такої зброї призведе не до ескалації війни, а різко знизить військовий потенціал РФ.

"На мій погляд, візит, безсумнівно, активізує та оптимізує ключові сфери військового співробітництва, додатково мобілізує двопартійну політичну підтримку та більш чітко намалює картину майбутнього, якщо війна не буде закінчена правильно", — резюмував Подоляк.

Раніше "Апостроф" розповідав, яку зброю можуть передати США після візиту Зеленського.