RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Не лише ракети: яку зброю можуть передати США після візиту Зеленського

Український президент Володимир Зеленський і його делегація під час візиту до США проситимуть Білий дім надати на потреби ЗСУ ракети великої дальності й американські безпілотники.

Про це повідомили джерела видання Politico.

Делегація України на чолі з президентом Зеленським виступить із проханням постачати для ЗСУ ракетні системи великої дальності або ATACMS та безпілотники американського виробництва Grey Eagle та Reaper.

Читайте також: Зустріч Зеленського і Байдена: онлайн трансляція

Водночас джерела видання наголошують, що офіційні особи Вашингтону наразі не готові піти на поступки в питанні постачання далекобійних ракет для України з низки причин.

"Білий дім категорично відмовився відправляти ATACMS через великі витрати", - пояснили в адміністрації президента США Джо Байдена.

До того ж Вашингтон вважає, що передача ракет великої дальності на озброєння ЗСУ може спровокувати російського диктатора Путіна на використання ще більш смертоносної зброї проти України, її населення й інфраструктури.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 21 грудня президент США Джо Байден на зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським оголосить про новий пакет військової допомоги на суму 1,8 мільярда доларів, до якого вперше ввійдуть зенітно-ракетні комплекси Patriot та високоточні бомби для винищувачів.