RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Є чудові новини: Зеленський зробив заяву після перемовин з Байденом

Після візиту до США Володимир Зеленський повідомив, що повертається додому із прекрасними новинами – з'явилося чітке розуміння, як будуть посилені оборонні спроможності України протягом найближчих місяців.

Про це йшлося на спільній із президентом США Джо Байденом прес-конференції.

"Маємо чітке розуміння, як будуть посилені наші оборонні спроможності в найближчі місяці. Не хочу сьогодні про це говорити детально, я думаю, ви розумієте чому. Але я за це дуже вдячний президенту Байдену", - сказав він.

Читайте також: Зустріли оплесками: головні тези виступу Зеленського в Конгресі

Зеленський наголосив, що задля забезпечення безпеки українців та перемоги над окупантами, країна гостро потребувала військової допомоги і саме це було одним із основних питань переговорів з президентом США – після зустрічі Байден повідомив про надання чергового пакету допомоги Україні обсягом близько $2 млрд і, зокрема, систем Patriot, які туди входять.

Окрім цього, важливою частиною розмови з Байденом була координація подальших стратегічних кроків. Так, обговорювалось відновлення зруйнованої інфраструктури України, передусім енергетики, а також подальший санаційний та юридичний тиск на Росію.

"За 300 днів цієї війни ми розпочали новий етап наших взаємин – України і США, вийшли на рівень реального союзництва, який на 100% наповнено реальним змістом. Я сьогодні це відчув на всіх моїх зустрічах, в усіх наших переговорах", - підкреслив Зеленський.

Він подякував амерканському народу та Байдену за підтримку і розуміння України. Також Зеленський висловив сподівання, що Конгрес США ухвалить пакет фінансової підктримки для України обсягом майже 45 млрд доларів.

Раніше ми писали, що Байден та Зеленський обмінялися люб'язностями після очної зустрічі.