RU  UA

Путін "бикує": розвідник розповів про два шляхи закінчення війни

Путін може або почати звинувачувати своїх генералів у поразці на фронтах, або навпаки ще жорсткіше стягувати "мобіків", щоб пролити ще більше крові і продовжити війну. Наразі путін обрав другий шлях.

Про це в ефірі АпострофTV сказав військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула.

"У Путіна є два шляхи. Перший - увімкнути пропаганду в зворотному напрямку і почати пояснювати, що винен не путін, а його генерали. Цар гарний, а бояри погані. Ця пропаганда має йти декілька місяців, після чого має початися змінення умовної суспільної думки. А далі вивід військ. Це програма збереження життя для путіна і його команди. Тоді в принциці можливі перемовини про репарації, про те, щоб закінчити війну і завершити все миром. Можливо, росія при такому варіанті втратить гроші, можливо території, але це логічний шлях для того, щоб зберегти життя і посади.

Читайте також: Українська ППО готова до будь-яких сценаріїв на Новий рік - Юрій Ігнат

Другий шлях - ескалація. Мобілізація 500 тисяч, або навіть мільйона "мобіків", вкидання їх в топку війни, атака на Україну з півночі і велика кількість мобілізованих на сході. Поки що путін іде за другим варіантом, який призведе до його гарантованої поразки, втрати влади, і далі будуть вже процеси в юридичній площині, тому що буде живий путін чи ні, але суд буде. Власне такі сигнали йдуть з Вашингтону, дає такий сигнал Зеленський, що є готовність до першого сценарію, щоб путін почав готуватись до перемовин, до капітуляції, до мʼякого виходу з тієї кризи, в яку він загнав свою країну. Однак путін "бикує" і не хоче цього. Що ми можемо зробити? Тільки спостерігати і бити ворога там, де він є", - сказав Притула.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" оприлюднював перелік озброєння, яке передадуть Україні від Міністерства оборони США.