RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Відзначатимемо, як і завжди: Зеленський привітав українців з Різдвом, відео

Глава Української держави Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом і закликав згадати, скільки нам пройшлося пройти з початку війни, розв'язаної Російською Федерацією.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на відеозвернення президента.

Читайте також: Зустріли оплесками: головні тези виступу Зеленського у Конгресі

"Вітаю зі світлим святом Різдва християн західного обряду! Цей день і всі прийдешні зимові свята ми зустрічаємо в непростих обставинах. Хтось побачить сьогодні першу зірку в небі над Бахмутом, Рубіжним, Кремінною. Хтось побачить її крізь дірки вбитої кулями даху вдома. Хтось зустріне свято в чужих будинках, але не в чужих людей - українців, які дали притулок українцям. Хтось почує "Щедрик" іншою мовою - у Варшаві, Берліні, Лондоні, Нью-Йорку, Торонто та в багатьох інших містах та країнах. А хтось зустріне це Різдво в неволі, але нехай пам'ятає, що ми йдемо і за цими нашими людьми, ми повернемо свободу всім українцям та українкам", - сказав у привітанні Зеленський.

"Де б ми не були, ми будемо сьогодні разом. І разом подивимося у вечірнє небо. І разом пригадаємо ранок 24 лютого. Згадаймо, скільки пройшли. Згадаймо "Азовсталь", Ірпінь, Бучу, Краматорськ, Зміїний, Чорнобаївку, Ізюм, Херсон. Ми загадаємо бажання. Одне на всіх. І відчуємо радість. Одну на всіх. І зрозуміємо істину. Одну на всіх", - продовжив глава держави.

"І ми ніколи не відчуємо дефіциту хоробрості та незламності. Ми пережили багато гірких новин і будемо заслужено зустрічати добру звістку. Ми співатимемо колядки - бадьоро, як ніколи, - щоб голосніше звуку генератора. Ми почуємо голоси та привітання рідних - у душі, навіть якщо ляжуть зв'язок та інтернет. І навіть у темряві ми знайдемося, щоб міцно обійняти один одного. І якщо не буде тепла, обійматимемося довго, щоб зігріти один одного", - звернувся до українців президент.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський відреагував на кривавий обстріл Херсона.