RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

"На Новий рік бомбив": Байден про "перемир'я" від Путіна

Президент Сполучених Штатів Джо Байден прокоментував пропозицію президента Росії Володимира Путіна "різдвяного перемир'я" 6−7 січня.

Про це повідомив кореспондент Голосу Америки Остап Яриш у Twitter.

Читайте також: Коли чекати на новий ракетний удар по Україні: названо найбільш імовірну дату

За його словами, Байден заявив, що не бажає реагувати на будь-які висловлювання Путіна, адже він не припиняв атакувати українські міста в інші свята.

"Цікаво, що він готовий був бомбити лікарні, дитячі садки і церкви 25 числа (грудня. - Ред.) та на Новий рік", - процитував журналіст американського лідера.

5 січня російський диктатор дав доручення очільнику російського оборонного відомства Сергію Шойгу "встановити режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення" в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня. Глава Кремля таке рішення пояснив проханням голови РПЦ патріарха Кирила.

На таку пропозицію радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зауважив, що Україна не атакує чужу територію і не вбиває мирних жителів, як війська країни-агресора, а лише боронить українські землі.

Нагадаємо, на думку експертів, пропозиція Кремля про "перемир'я" на Різдво може бути елементом ворожої інформаційно-психологічної операції (ІПСО).