RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зеленський "забрав" громадянство у чотирьох нардепів: названо імена

Президент Володимир Зеленський, який раніше підписав указ щодо позбавлення тринадцяти представників УПЦ МП українського громадянства, позбавив його чотирьох народних депутатів.

Про це пише нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк.

Зазначається, що громадянство втратили Тарас Казак, Віктор Медведчук, Ренат Кузьмін з ОПЗЖ та екс-обранець Андрій Деркач.

Читайте також: Зв'язки з Медведчуком та склади окупантів: СБУ виявила "цікаві" знахідки в єпархіях УПЦ МП, фото

Відповідно, за аналогією з Вадимом Рабиновичем та Ігорем Васильковським із "Слуги народу", у них також заберуть мандат депутатів.

Таким чином, враховуючи ще залишення мандата Андрієм Аксьоновим, який має російський паспорт, незабаром у Верховній Раді залишиться лише 411 депутатів, підрахував Ярослав Железняк.

За його висновками, у ОПЗЖ вже мінус 6 мандатів після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Варто зазначити, що на офіційному сайті президента Указу про позбавлення громадянства Козака, Медведчука, Кузьміна та Деркача немає.

Однак у Мережі гуляє фото документа, в якому Зеленський припиняє громадянство вказаних осіб.

Оновлення:

Володимир Зеленський у своєму традиційному вечірньому зверненні підтвердив зазначену інформацію.

"На підставі матеріалів, які були підготовлені Службою безпеки України та Державною міграційною службою України, та відповідно до Конституції нашої держави я ухвалив рішення про припинення громадянства чотирьох осіб: Деркача Андрія Леонідовича, Козака Тараса Романовича, Кузьміна Рената Равелійовича і Медведчука Віктора Володимировича.

Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то й наші дії будуть відповідними.

І це не останні такі рішення. Служби працюють", - заявив президент.

Нагадаємо, що Федеральний суд Східного округу Нью-Йорка в Брукліні оприлюднив обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата України Андрія Деркача, якого звинувачують у низці фінансових злочинів. У разі доведення провини йому загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 30 років.