RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Колишньому депутату Верховної Ради загрожує 30 років ув'язнення в США

Федеральний суд Східного округу Нью-Йорка в Брукліні оприлюднив обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата України Андрія Деркача, якого звинувачують у низці фінансових злочинів. У разі доведення провини йому загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 30 років.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Звинувачення складається з семи пунктів і стосується змови з метою банківського шахрайства та відмивання грошей, а також відмивання грошей у зв'язку з купівлею та утриманням нерухомості всупереч санкціям США.

У обвинувальному висновку сказано, що з 2013 року Деркач із спільником розробив схему придбання та утримання двох елітних кондомініумів у районі Беверлі-Хіллз, приховуючи свою участь у транзакціях від американських фінансових установ.

Деркач користувався послугами корпоративного номінального власника, багаторівневою структурою підставних компаній у Каліфорнії, а також численними банківськими та брокерськими рахунками США. З їх допомогою він перевів номінальному власнику кондомініумів близько 3,92 мільйона доларів із зарубіжних рахунків у Латвії та Швейцарії, які належали компаніям, зареєстрованим на Британських Віргінських островах.

Читайте також: Священика УПЦ МП надовго посадили у в'язницю - зливав позиції ЗСУ: фото

Потім ці гроші були використані для виплати 3,2 мільйона доларів готівкою на ім'я юридичної особи, створеної номінальним власником, а решту - покладено на брокерський рахунок, відкритий на користь Деркача, та використано для оплати витрат кондомініуму, зокрема податків та комунальних послуг.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні розкрили схему фальшивих "спецперепусток" - могли використовувати ДРГ ворога.