RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Рада позбавить мандатів чотирьох депутатів ОПЗЖ

Президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства чотирьох народних депутатів. На найближчому засіданні Верховна Рада позбавить мандатів чотирьох депутатів від заборонених партій: ймовірно, йдеться про тих самих людей - Тараса Козака, Віктора Медведчука, Рената Кузьміна з ОПЗЖ та екс-обранця Андрея Деркача.

Про майбутнє позбавлення мандатів повідомив голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі.

Він наголосив, що це відбудеться у конституційний спосіб, без шансів на оскарження в судах.

Своєю чергою речник "Слуги Народу" Юлія Палійчук уточнила, що йдеться про депутатів забороненої ОПЗЖ.

"Верховна рада позбавить мандатів чотирьох депутатів забороненої ОПЗЖ. Це відбудеться на найближчому засіданні парламенту", - написала вона.

Читайте також: Кого зі священиків УПЦ МП позбавили громадянства: опубліковано повний список

Крім того, речник Верховної ради Руслан Стефанчук написав у Twitter, що Верховна рада невідкладно розгляне питання позбавлення депутатського мандата Віктора Медведчука та його поплічників.

"Указ президента про втрату громадянства Медведчуком та його посіпак вже у Раді. Парламент невідкладно розгляне питання про дострокове позбавлення їх повноважень. І зробить це відповідно до вимог Конституції, а не свавільних забаганок тих чи інших груп. Продовження незабаром", - написав Стефанчук.

Як розповідав "Апостроф", НАБУ оголосила у розшук депутата від "Слуги народу" Маргариту Шол, яка "забула" вказати у декларації за 2020 рік відомості про оренду квартири на Печерську у столиці.