RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

"Арестович має піти": нардепи вимагають звільнити радника ОП

Народні депутати України збирають підписи з вимогою звільнити радника ОП Олексія Арестовича, який під час ефіру на каналі російського юриста Марка Фейгіна припустив, що 14 січня, під час обстрілів Дніпра окупантами українська ППО нібито збила російську ракету, яка вибухнула під час падіння на під'їзд.

Про такі наміри оголосив нардеп Олексій Гончаренко з "Європейської Солідарності".

Обранець зазначив, що Арестович має піти з ОП.

Читайте також: Кількість жертв удару по Дніпру зросла: що відомо на даний момент

Влада ж має випустити офіційну заяву, що "фантазії" Арестовича на військову тематику не мають відношення до позиції Банкової, додав він.

Олексій Гончаренко повідомив, що голові СБУ Василю Малюку було направлено депутатське звернення. "Бо вигадки Арестовича про руйнування будинку в Дніпрі з-за наших ППО – те, що відповідає критеріям державної зради", - наголосив він.

Видання "Детектор медіа" у свою чергу подає текст звернення нардепів до керівника ОПУ Андрія Єрмака, які вимагають звільнити Олексія Арестовича з офіційних державних посад.

Також Олексій Гончаренко повідомив, що у ВРУ зібрали 150 підписів за позбавлення мандатів депутатів ОПЗЖ.

"Ми зробили петицію про це та отримали голоси. Зробили законопроект. Чекаємо на реакцію Стефанчука. І пам'ятаємо, маріонеток Путіна тут не має бути", - зауважив він.

Нагадаємо, Верховна Рада позбавила мандатів п'ятьох проросійських депутатів - Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Тараса Козака, Рената Кузьміна й Андрія Аксьонова.