RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ми повернемо наше: Зеленський розповів, як можна деокупувати Крим

Україна має на меті повернути всі тимчасово окуповані країною-агресоркою Росією території, зокрема й Крим. Для реалізації повної деокупації всіх українських територій нам потрібне важке озброєння, однак Кремль уже зараз може вивести російські війська й зберегти життя десятків тисяч росіян, які масово гинуть у повномасштабній війні.

Про це заявив президент України під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Український президент вкотре наголосив, що Крим - це Україна, і ЗСУ повернуть тимчасово окупований півострів, як тільки отримають важке озброєння.

Читайте також: Крим - Україна: путінська дипломатія зненацька дала збій

"Це не намір. Це наша земля. Наша ціль деокупувати всі наші території. Крим є нашою землею, Крим є нашою територією. Це наше море і наші гори. Дайте нам важку зброю, і ми повернемо наше", - запевник Зеленський.

Водночас у Росії завжди є можливість зберегти життя своїх окупантів і вивести війська з усіх українських територій, які та окупувала з 2014 року.

іхто не каже, що можна повернути відносини, але вони можуть зберегти життя своїх людей. Я не те що турбуюся про їхні життя. Я вважаю, що це їхні життя, суспільство і майбутнє", - сказав Володимир Зеленський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Давосі президент України також зробив заяву щодо того, чи досі Путін живий.