RU  UA

Abrams та Leopard нам в допомогу: як Україні зупинити нову хвилю атак ворога

Україна має створити 60-ти тисячне ударне групування оснащене необхідною високотехнологічною сучасною західною технікою, як відповідь на плани росії здійснити новий масштабний наступ вже навесні цього року.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив президент військово-цивільної спілки "Бойове братерство України" Павло Жебрівський.

"На сьогоднішній день ті сили та засоби, які є, достойно наносять поразку ворогу. Але збільшення чисельності московицької армії, переведення їхнього ВПК на роботу у чотири зміни, зняття зі зберігання військової техніки та її ремонт, потребує адекватної відповіді збоку України. На моє переконання, нам необхідно сформувати 60-ти тисячну ударну армію, озброєну танками Abrams та Leopard та іншою високотехнологічною технікою. Щоб вони пройшли навчання на полігонах наших країн-партнерів, і тоді ми зможемо нанести удар під час цього весняного наступу", – каже він.

Жебрівський пояснює, що росія реагує на постійні повідомлення збоку України про те, що ЗСУ можуть здійснити наступ на Мелітополь та перерізати сухопутний коридор у Крим. Ворог бетонує бліндажі, формує потужні лінії оборони та накопичує живу силу та техніку. Українське військово-політичне керівництво також має адекватно відповідати на загрози збоку росії.

"Оскільки ворог збільшує кількість своїх "чмобіків" та техніки, нам треба також формувати ударну 60-ти армія, яка може нанести поразку ворогу і звільнити той же Мелітополь, Крим, Донеччину та Луганщину. Не можна казати, що нам потрібна лише зброя, ми маємо формувати ударний кулак, враховуючи, що московити поставили завдання вийти на весну армією з двохмільйонним складом, то нам також буде важко", – сказав Жебрівський.

Як писав "Апостроф", існує два сценарії ймовірного повторного великого наступу росії на Україну - окупаційні війська можуть спробувати наступати у районі Луганської області або намагатимуться відбити контрнаступ українських військ, при цьому скориставшись дезорганізованістю ЗСУ у цей період.