RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Рамштайн-8: онлайн та всі подробиці важливої для України зустрічі

У п'ятницю, 20 січня, у Німеччині відбудеться восьма зустріч у форматі "Рамштайн", надзвичайно важлива для України – нашій країні можуть надати необхідну кількість важкого озброєння та техніки, необхідних для контрнаступу на фронті.

"Апостроф" слідкує за подіями зустрічі в онлайн-режимі.

Так, восьма зустріч Контактної групи з питань оборони України (Ukraine Defense Contact Group) відбудеться близько 11 години 20 січня у очному режимі на авіабазі Повітряних сил США Рамштайн у Німеччині.


23:45 Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував перші навчання ЗСУ на німецьких танках Leopard 2.

22:30ьогоднішній "Рамштайн" зміцнить нашу стійкість. Партнери принципові у своєму ставленні – вони будуть підтримувати Україну, скільки необхідно для нашої перемоги", - Зеленський.

20:30 Португалія надасть Україні 14 бронемашин M113, 8 електрогенераторів, 120-мм боєприпаси, а також ще 2 тонни медичних та санітарних вантажів, — Publico PT з посиланням на Міноборони країни.

19:40 Польща надасть Україні додаткові БМП та танки Т-72 радянського виробництва – міністр оборони Блащак.

19:30 Під будівлею Бундестагу у Берліні тисячі людей вийшли на мітинг із вимогою надати танки Leopard 2 Україні. Учасники з українськими прапорами скандують: "Нам потрібні танки".

19:00 Польща може піти на "нестандартні дії", якщо Німеччина не постачатиме танки в Україну - заступник міністра закордонних справ Павло Яблонський.

18:48 Головні заяви Міністра оборони США Ллойд Дж. Остіна за результатами "Рамштайну":

  • "Велика Британія пообіцяла передати Україні танки Challenger 2, це буде перша передача Україні західних "основних бойових танків"".
  • Ми зосереджені на тому, щоб Україна мала можливості, необхідні їй для успіху саме зараз.
  • На "Рамштайні" не домовилися про постачання Україні Леопардів, про що раніше заявляв міністр оборони Німеччини.

18:11 Розпочалася прес-конференція міністра оборони США Ллойда Остіна та голови об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі за підсумками засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн".

17:55 Німеччина проведе аудит своїх танків Leopard – міністр оборони Борис Пісторіус.

17:30 Консультації щодо надання танків Leopard 2 Україні продовжуватимуться. Про це заявив Генеральний секретар Єнс Столтенберг.

16:17 Німеччина анонсувала передачу Україні пакету військової допомоги на 1 млрд євро вже навесні. Про це заявив голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус.

15:40 На зустрічі в рамках "Рамштайну" не ухвалили рішення про постачання Україні танків, - голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус.

15:20 Під час зустрічі на авіабазі "Рамштайн" європейські лідери закликали Берлін «дати зелене світло» на постачання в Україну танків німецького виробництва, пише Reuters.

Зеленський у відеозверненні також закликав союзників невідкладно відправити більше зброї в Україну, зауваживши, що «сотні дякую – це не сотні танків»

14:05 Повний текст звернення голови Пентагону:

"Війна, яку розвʼязала Росія, не дозволяє затримок.

І я можу сотні разів вам подякувати – і це буде абсолютно заслужено та справедливо, враховуючи все те, що ми вже зробили, – але сотні цих "дякую" не є сотнями танків.

Усі ми можемо використати тисячі слів у дискусіях, але я не можу поставити слова замість гармат, які потрібні проти російської артилерії, чи замість ракет ППО, які потрібні для захисту людей від російських повітряних ударів.

Я щиро вдячний усім вам за те, що надана вами зброя – кожна одиниця! – допомагає рятувати наших людей від терору, але час поки що залишається російською зброєю.

Ми маємо прискоритись! Час повинен стати нашою з вами зброєю, так само як ППО й артилерія, бронемашини й танки, про які ми з вами говоримо. Кремль повинен програти"

12:33 Резніков назвав головні пріоритети для України на Рамштайні

12:18 Прес-конференція за підсумками зустрічі відбудеться після 17:00 за Києвом.

11:50 Володимир Зеленський виступив із відеозв'язку на зустрічі.

"Прошу вас прийняти необхідні рішення, щоб зупинити Росію. Не слід більше гаяти час, оскільки російські війська зараз перегруповуються".

Також Зеленський закликав надати Україні танки.

11:46 Під час виступу глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що у війні в Україні настає переломний момент.

А також додав, що підтримка Києва триватиме стільки, скільки буде потрібно.

11:33 Зустріч міністрів розпочалася. Чекаємо на подробиці

11:21 Коментар Верещук щодо заходу

Читайте також: Є лише один шлях до миру в Україні: Столтенберг пояснив позицію НАТО

На зустрічі зберуться Міністри оборони близько 50 країн світу, її очолить міністр оборони США Ллойд Остін. Також, на переговорах традиційно буде присутній голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі та генсек НАТО Єнс Столтенберг.

На зустрічі Міністри планують обговорити повномасштабне вторгнення Росії в Україну, а також подальшу тісну координацію для забезпечення українців “засобами, необхідними для захисту їхньої суверенної території”. Близько 17:30 за підсумками переговорів Остін та Міллі планують поспілкуватися з журналістами.

Раніше ми писали, що військовий експерт оцінив новий військовий пакет допомоги Україні.