RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

"Рамштайн зміцнить нашу стійкість": звернення Зеленського 20 січня, відео

Український президент Володимир Зеленський прокоментував зустріч на авіабазі "Рамштайн" 20 січня.

Про це йдеться у його вечірньому відеозверненні.

Читайте також: Танки Challenger 2 та "протиракетна парасолька": військовий експерт про підсумки "Рамштайну"

Глава держави зазначив, що сьогоднішній Рамштайн має зміцнити нашу стійкість.

"Сьогодні день "Рамштайну" – і оборонні новини для України, які тиждень за тижнем приносить наш дипломатичний марафон. Не завжди можна публічно оголошувати про що точаться розмови у форматі "Рамштайну". Це закрита дискусія – і так має бути. Загалом можна підсумувати, що сьогоднішній Рамштайн зміцнить нашу стійкість. Партнери принципові у своєму відношенні – вони підтримуватимуть Україну, скільки це необхідно для нашої перемоги", - зауважив він.

Зеленський розповів, що Україні ще доведеться поборотися за постачання сучасних важких танків, однак щодня стає сильнішою очевидність безальтернативності ухвалення відповідного рішення.

"Я дякую всім партнерам, які чітко підтримали українську позицію в дискусіях, що відбулися", - додав він.

Також зазначив, що завдяки візиту до Сполучених Штатів наприкінці минулого року та щоденним переговорам за тиждень суттєво посилили українську артилерію: гарматами та снарядами. В арсеналі ЗСУ додасться кілька сотень бойових машин, ракет для реактивних систем.

Окрім того, президент подякував за підтримку і новому оборонному пакету США, європейським союзникам, які зробили чергові кроки в допомозі спільного захисту.

"Один із найбільших оборонних пакетів оголошений Сполученими Штатами. І я дякую за нього президенту Байдену, всім конгресменам, усім американцям, які знають, що свобода не може програти", - наголосив він.

Нагадаємо, під час восьмої зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі Повітряних сил США Рамштайн у Німеччині не ухвалили рішення про постачання Україні танків Leopard 2.