RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Королевська, Пономарьов і не лише: групу нардепів колишньої ОПЗЖ позбавлять громадянства України

Кількох нардепів від колишньої ОПЗЖ достроково позбавлять громадянства через наявність російських паспортів - йдеться про Олександра Пономарьова, Наталю Королевську, Юрія Солода та Олега Волошина.

Про це повідомили джерела в парламенті, інформує LB.ua.

"Найближчим часом очікуємо на новий Указ (президента) про позбавлення українського громадянства декількох нардепів Верховної Ради від колишньої фракції ОПЗЖ. На підставі наявності у них російських паспортів", - зазначило джерело.

Читайте також: Зеленський "забрав" громадянство у чотирьох нардепів: названо імена

Варто зазначити, що згідно зі статтею 81, пункту 4 Конституції України, разом із припиненням громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України одночасно припиняються і повноваження народних депутатів.

"Далі - за планом голосування у парламенті за дострокове припинення їх повноважень, як це вже було у січні", - спрогнозували у Верховній Раді.

Раніше ми писали, що Верховна Рада позбавила мандатів п'ятьох проросійських депутатів - Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Андрія Аксьонова, яких кількома днями раніше Володимир Зеленський позбавив громадянства.