RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У "Слузі народу" ухвалили жорстке рішення щодо нардепа, у якого знайшли розкішну ділянку у Києві

У розпал повномасштабної війни Росії проти України заступник керівника парламентської фракції "Слуга народу" Павло Халімон придбав розкішний маєток вартістю мільйонів гривень, оформивши його на іншу особу – за це його буде звільнено.

Про це повідомив голова фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія у Telegram-каналі.

Він наголосив, що у нелегкий для України час, кожен громадянин зобов'язаний допомагати своїй державі у міру можливостей. При цьому, придбання будинку за пару мільйонів гривень наразі не на часі та суперечить моральним цінностям.

Читайте також: Зачепить усіх, причетних до корупції: нардеп анонсував масові "посадки" навесні

"Звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат. За це Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції", - наголосив Арахамія.

Він також закликав правоохоронні органи розпочати розслідування і дати юридичну оцінку подіям, що сталися. І, якщо закон було порушено - винуватець повинен буде понести покарання.

Нагадаємо, 39-річний "слуга народу" Павло Халімон придбав маєток на Печерських пагорбах, біля ботанічного саду імені Гришка, буквально на відстані 5 хвилин від самого центру столиці.

Журналісти встановили, що офіційно власник маєтку не Халімон, дім в червні 2022 року було подаровано Анастасії Котеленець. Щоб дізнатися, хто там живе, розслідувачі поїхали за адресою маєтку та в перший же день побачили там заступника керівника голови парламентської фракції "Слуга народу" Павла Халімона. Журналісти іншого разу також бачили там молоду жінку, схожу на Анастасію Котеленець, з маленькою дитиною.

За допомогою джерел у правоохоронних органах журналісти дістали договір купівлі-продажу цього маєтку. Відповідно до нього, будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток коштував 10 мільйонів 300 тисяч гривень, із яких вартість будинку становила 6,5 мільйона гривень, а ділянки – 3,8 мільйона гривень.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони України потрапило у скандал після того, як було оприлюднено деталі закупівель відомства.