RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Виробник готовий передати Україні танки Leopard та Leopard 2: названо умову та терміни

На останній восьмій зустрічі у форматі "Рамштайн", уряд Німеччини не наважився передати Україні танки Leopard 2 Україні, проте дав зелене світло іншим союзникам зустрічі. Водночас німецький військово-промисловий концерн Rheinmetall готовий це зробити за певних умов.

Про це повідомляє ВВС.

Так, німецький завод готовий передати Україні 139 "Леопардів", коли це дозволить уряд Німеччини. При цьому, зауважується, що не всі бронемашини будуть сучасними, а більшу їх частину вдасться поставити не раніше, ніж за рік.

Читайте також: У Німеччині зробили нову заяву щодо танків Leopard 2 для України

За словами прессекретаря Rheinmetall у коментарі німецькій медіагрупі RND, перші 29 "Леопардів 2А4" можуть бути в Україні у квітні-травні цього року. Ще 22 танки тієї ж модифікації потребують ремонту, що займе майже рік – тож, Україна зможе їх отримати лише наприкінці 2023 року або на початку 2024.

Окрім цього, Rheinmetall міг би передати ще 88 старих "Леопард 1". Проте, наразі невідомо, чи готові вони до експлуатації та, якщо ні, коли будуть готові.

Раніше ми писали, що Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав до терпіння у питанні ухвалення рішення про постачання танків Leopard 2 Україні. Воно залежить від багатьох факторів і має бути ретельно виважено.