RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Зеленський розпочав кадрові "чистки": хто з топ-чиновників потрапив під звільнення та хто на черзі

В Україні назрівають кадрові зміни щодо чиновників різного рівня в міністерствах, правоохоронних органах та органах центральної влади. Водночас деякі управлінці вже самостійно пишуть заяви про звільнення, зокрема, це стосується заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка.

"Апостроф" зібрав найактуальнішу інформацію щодо кадрових змін в Україні.

"Уже є також кадрові рішення – частина сьогодні, частина буде завтра – щодо управлінців різного рівня в міністерствах та інших структурах центральної влади, і в регіонах, і у правоохоронній системі",сказав президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 23 січня, наголошуючи, що дехто в тилових містах забув про повномасштабну війну.

Читайте також: В Україні обмежили виїзд чиновників за кордон: усі подробиці

Заступник голови Офісу президента написав заяву про звільнення з посади. На його місце планують призначити очільника військової адміністрації Київської області Олексія Кулебу. Водночас сам Тимошенко може очолити Херсонську область, про що повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на свої джерела у ОП. Вже з'явився указ президента про його звільнення.

Крім того, з посади звільнено заступника генпрокурора Олексія Симоненка. У понеділок, 23 січня, він змушений був написати заяву на звільнення після того, як набула розголосу інформація про його новорічний відпочинок на іспанському курорті Марбелья.

Також стало відомо, що 24 січня з посади заступника міністра оборони України звільнено В'ячеслава Шаповалова після скандалу із закупівлями оборонного відомства продуктів для ЗСУ за завищеними цінами.

До того ж в УП з посиланням на джерела у складі РНБО та Кабміну зазначили, що зі своїх посад, найімовірніше, підуть голова Херсонської ОДА Ярослав Янушевич, Дніпропетровської - Валентин Резніченко, Запорізької - Олександр Старух, Сумської - Дмитро Живицький.

Разом з цим 23 січня подав заяву про звільнення й заступник генпрокурора Олексій Симоненко, який потрапив у гучний скандал після виїзду на відпочинок на іспанський курорт Марбелья. Також подав у відставку з посади голови Чернігівської обласної організації партії "Слуга Народу" і нардеп Павло Халимон, який "прославився" купівлею розкішного маєтку в центрі Києва на підставну особу.

Тим часом кадрові зміни очікуються в у складі міністрів України, зокрема, звільнення загрожує міністру енергетики Герману Галущенку, про що повідомили джерела видання Obozrevatel. Упродовж цього тижня також можуть розглядатися звільнення наступних осіб:

  • міністра із питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна;
  • міністра спорту Вадима Гутцайта;
  • міністра освіти Сергія Шкарлета;
  • міністерки у справах ветеранів Юлії Лапутіної.

За словами джерел, рішення про звільнення Гутцайта й Рябікіна обговорюють в Офісі президента, а Шкарлета й Лапутіної на рівні Верховної Ради.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які головні проблеми в роботі Кабінету міністрів і що буде далі.