RU  UA

Випрошує допомогу і нічого не робить: які головні проблеми у роботі Кабміну

В Україні назріли кадрові перестановки у Кабінеті міністрів і президент Володимир Зеленський розуміє, що внутрішня робота провалюється.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав політтехнолог Тарас Загородній.

Читайте також: Бог любить трійцю: чому у Зеленського знову вирішили "реформувати" Кабмін

"Я думаю, що і сам Зеленський розуміє, що провалюється внутрішня робота. Якщо з армією у нас більш менш все зрозуміло – вона працює за західними стандартами, а от уряд живе наче в країні нічого не відбувається. Головне завдання уряду зараз випросити якусь військову допомогу, при цьому не мобілізуючи економіку до потреб військового часу. А в росії це роблять. Організація виробництва власної зброї на власній території не відбувається. Тому я думаю, нарешті дійшли руки подивитися чим займається Кабінет міністрів і виганяють найбільш неефективних", - заявив Загородній.

Він також зазначив, що в енергетиці досі не запроваджено воєнного стану.

"Вона досі живе в режимі ринкової економіки, а так бути не може, адже у нас війна, багато людей не платять, багато виїхало. Залишається купа трейдерів, не обмежені націнки щодо електрики і так далі. Крім того, незадовільна робота зі швидкого відновлення енергетики. Наприклад історія з тим, що росія буде бомбардувати енергетичну інфраструктуру, була зрозуміла ще влітку минулого року. А підготовлено не було нічого”, - нагадав політтехнолог.

Читайте також: Тисяча ракет та дронів: як українська енергетика пережила 2022 рік

"Міністерство економіки працює як міністерство статистики. Вони кажуть, що от у нас такий рівень безробіття. І все. А ви визначили пріоритетні галузі, організували туди замовлення, кредитування? Мобілізація економіки, нажаль, у нас ніяк не відбувається", - додав Загородній.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, найближчим часом у Кабміні можливі звільнення. Перші кандидати на звільнення – міністр палива та енергетики Герман Галущенко, міністр спорту Вадим Гутцайт та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін.

Як повідомляв "Апостроф", минулого року президент Володимир Зеленський звільнив шістьох топ-чиновників СБУ.