RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Крим стане вільним: Буданов дав прогноз на 2023 рік

У 2023 році Україна не лише відвоює окуповані території на сході країни, але і поверне Крим – з півострова почалася війна і вона на ньому закінчиться.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у інтерв’ю Washington Post.

За його словами, цього року РФ намагатиметься окупувати якомога більше територій Донецької та Луганської областей. Водночас повторний наступ російських військ з території Білорусі він називає малоймовірним, а такий крок може свідчити лише про намір відволікти і розділити сили оборони.

Читайте також: Звільнення Криму: чому не треба бігти попереду танка

Кирило Буданов також наголосив на необхідності "повернути Крим додому до літа". На його думку, залякування російських військ щодо застосування ядерної зброї у разі контрнаступу ЗСУ на півострів, є безпідставними.

"Це тактика лякання. Росія – країна, від якої можна очікувати багато чого, але не відвертого ідіотизму. Вибачте, але цього не станеться. Нанесення ядерного удару призведе не просто до військової поразки Росії, а до розпаду Росії. І вони це дуже добре знають", – резюмував керівник воєнної розвідки України.

Раніше ми писали, що, за словами Буданова, дасть Україні вступ до НАТО та ЄС.