RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Євросоюз запровадив стелю цін на російські нафтопродукти

Рада Євросоюзу у суботу, 4 лютого, офіційно затвердила два граничні рівні цін на російські нафтопродукти - 100 доларів за барель на бензин та дизельне пальне, а також 45 доларів на продукцію з низькою доданою вартістю.

Про це йдеться у заяві Європейської ради.

Читайте також: Залишився один нищівний удар: як санкції можуть добити російський "Газпромбанк"

"Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення встановити два граничні рівні цін на нафтопродукти під кодом КН 2710, які виробляють в Росії або експортують з неї... Перша верхня межа цін на нафтопродукти, що торгуються з дисконтом до сирої нафти, встановлена на рівні 45 доларів США за барель, а друга верхня межа цін на нафтопродукти преміум-класу встановлена на рівні 100 доларів США за барель", - наголошується у заяві.

Рішення набуває чинності з неділі, 5 лютого. Граничні ціни переглядатимуться і корегуватимуться у міру необхідності.

"Перехідний період у 55 днів передбачений для тих суден, які перевозять російські нафтопродукти, які були закуплені та завантажені на судно до 5 лютого 2023 року та вивантажені до 1 квітня 2023 року", - додали у повідомленні.

Також Рада ЄС повернеться до перегляду механізму обмеження цін на сиру нафту у середині березня цьогоріч,. Переглядатися обмеження будуть кожні два місяці.

Нагадаємо, США готові послабити санкції проти Росії, проте є одна важлива умова.