RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У США вирішили збити китайську кулю-шпигуна: що відомо

У суботу, 4 лютого, над США американські військові збили китайську розвідувальну кулю біля узбережжя Південної Кароліни.

Відео збиття кулі опублікували у Fox News.

Читайте також: Китай може взяти приклад з Росії і розпочати свою війну: глава ЦРУ дав прогноз

Наказ про збиття кулі-шпигуна надійшов від президента США Джо Байдена. Перед цим американці закрили повітряний простір біля узбережжя Південної та Північної Кароліни та тимчасово призупинили роботу аеропортів.

Зараз ВМС США виловлюють із води уламки кулі, яку збили ракетою одного з американських військових літаків.

За офіційними заявами Китаю, куля справді китайська, але це нібито метеорологічний зонд, який збився з курсу. Проте США вважають, що це був розвідувальний корабель.

Про кулю стало відомо ще 28 січня. Тоді він пролітав над Аляскою, 31 січня він був уже над Канадою, але потім знову повернувся до повітряного простору Штатів. Потім його знайшли над Монтаною, де розташовані три ядерні поля на базі ВПС Мальмстрем.

Це викликало як суспільний, так і політичний резонанс, чим зірвало запланований візит до Китаю держсекретаря США Ентоні Блінкена. Також це зовсім не покращує і так натягнуті стосунки між Пекіном та Вашингтоном.

Нагадаємо, лідери США та Китаю зробили заяви на двосторонній зустрічі на саміті G20 в Індонезії. "Апостроф" розповів, про що вони домовилися.