RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Ні ядерній війні: про що Байден і Сі Цзіньпін домовилися на Балі

Лідери США та Китаю виголосили свої заяви на двосторонній зустрічі на саміті G20 в Індонезії.

Про це повідомили в Ani News.

Президент США Джо Байден і лідер КНР Сі Цзіньпін виступили із заявами щодо стратегічно важливих проблем у відносинах між країнами, зокрема, що стосуються конкуренції та ядерної безпеки.

Читайте також: Китай на низькому старті: Сі отримав мандат на ескалацію відносин зі Штатами

"На нашій сьогоднішній зустрічі я готовий до відвертого та глибокого обміну думок щодо проблем стратегічної важливості у китайсько-американських відносинах. Я з нетерпінням чекаю співпраці з вами над поверненням наших відносин на шлях здорового та стабільного зростання", - сказав Сі Цзіньпін Байдену.

Зі свого боку президент США запевнив готовність своєї країни до підтримки комунікації і між лідерами двох країн, і між їхніми адміністраціями. Водночас, за його словами, Сполучені Штати продовжать конкурувати з КНР, однак це суперництво "не повинно перерости в конфлікт".

"Як лідери двох націй, ми ділимо відповідальність за те, щоб США та Китай показали, що ми можемо подолати наші розбіжності, запобігти переростанню конкуренції в конфлікт і працювати разом над нагальними світовими проблемами, що вимагають нашої співпраці", - наголосив він.

До того ж Байден і Сі Цзіньпін зійшлися на думці, що в сучасному світі немає місця ядерній війні, і виступили проти загрози застосування ядерної зброї в Україні.

Також лідери країн обговорили співпрацю з питань зміни клімату, продовольчої безпеки, глобальної економіки та охорони здоров'я.

Важливою темою стало порушене Байденом питання про дотримання владою КНР прав людини в Сіньцзяні, Тибеті та Гонконзі. Крім того, США виступили проти порушення будь-якої зі сторін статус-кво щодо Тайваню.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чому російський диктатор Путін не поїхав на саміт G20.