RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Зустріч Зеленського з прем'єр-міністром та королем Великобританії: фото, відео та всі подробиці

У середу, 9 лютого, президент України Володимир Зеленський вирушив до Великобританії для зустрічі з прем'єр-міністром Сполученого Королівства Ріші Сунаком і українськими військовими, які проходять підготовку.

Про це повідомляє Офіс президента.

Глава держави висловив подяку британському народу та особисто Ріші Сунаку за всебічну підтримку України у протидії російській агресії, наголосивши, що Сполучене Королівство є надійним партнером та другом, який став одним із світових лідерів у допомозі українській державі.

Читайте також: Візит Зеленського до Великобританії: онлайн трансляція та всі подробиці

"Дякую за зусилля щодо зміцнення обороноздатності України, за надану гуманітарну та фінансову допомогу після початку повномасштабної агресії, за підтримку українців, які вимушено залишили свої будинки через російську війну", - сказав Володимир Зеленський.

Президент поінформував прем'єр-міністра Великобританії про ситуацію на фронті та ключові потреби Збройних Сил у озброєнні та військовій техніці.

Володимир Зеленський наголосив на важливості отримання Україною необхідної зброї від союзників для того, щоб зупинити російський наступ та звільнити всі тимчасово окуповані українські території.

Під час зустрічі Володимир Зеленський та Ріші Сунак обговорили оборонну співпрацю та весь комплекс питань двостороннього порядку денного: реалізацію формули миру, євроатлантичну інтеграцію України, майбутню підтримку з боку Великобританії, можливість залучення британської сторони до повоєнного відновлення нашої країни, а також низку інших перспективних проектів.

Крім того, обговорювалося питання про недопущення російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Після цього Зеленський прибув Вестмінстерський палац для зустрічі з чинним Королем Великобританії Карлом III. Також український президент виступить перед британським парламентом.



Нагадаємо, вперше з початку повномасштабного російського вторгнення Володимир Зеленський залишив межі України 21 грудня 2022 року, щоб зустрітися з президентом США Джо Байденом, а також виступити перед спільним засіданням Конгресу.