RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Зеленський вирушив із візитом до Великобританії: відомі деталі

У середу, 9 лютого, президент України Володимир Зеленський прибуде до Великобританії – там він планує зустрітися із Ріші Сунаком та українськими військовими, які проходять підготовку.

Про це повідомили в офісі прем'єр-міністра, інформує телеканал Sky.

Зазначається, що це перший візит українського президента до Британії після повномасштабного російського вторгнення.

Подію прокоментував Ріші Сунак, наголосивши, що приїзд Зеленського є не лише показником мужності та рішучості у боротьбі його країни, але й свідченням непорушної дружби між Україною та Британією.

Читайте також: Новий прем'єр для Великої Британії: як Сунак зіграє на українському полі

"З 2014 року Сполучене Королівство забезпечує важливу підготовку українських військових, що дозволяє їм захищати свою країну, захищати свій суверенітет і воювати за свою територію", - наголосив прем'єр-міністр.

Він також пообіцяв і надалі розширювати підготовку українських військових, аби у майбутньому Україна мала армію, здатну гідно захищати свої інтереси.

"Це також підкреслює наше зобов’язання не просто надавати військове обладнання на короткий термін, але й довгострокове зобов’язання стояти пліч-о-пліч з Україною протягом багатьох років", - підсумував Ріші Сунак.

Зокрема, Зеленський та Сунак обговорять можливість посилення навчання у Великобританії для українських військ, зокрема пілотів винищувачів, аби вони могли керувати винищувачами стандартів НАТО. Прем'єр-міністр також запропонує розпочати негайну програму навчання морської піхоти.

Важливо, що Велика Британія вже підготувала 10 тисяч українських військовослужбовців протягом останніх шести місяців і планує навчити ще 20 тисяч цього року в рамках міжнародних зусиль з розширення навчання українських військових.

Також, Сполучене Королівство має намір оголосити про нові санкції проти Росії, зокрема, проти тих, хто допомагав Володимиру Путіну збагатитися, і компаній, які отримують прибуток від кремлівської "воєнної машини".

Раніше ми писали, що вперше з початку повномасштабного російського вторгнення Володимир Зеленський покинув межі України 21 грудня 2022 року – він відбув до Вашингтону, аби зустрітися з президентом США Джо Байденом, а також виступити перед спільним засіданням Конгресу.