RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Швидко не вийде: коли Великобританія поставить Україні винищувачі Eurofighter

Офіційний Лондон змушений "пригальмувати" процес передачі Києву багатоцільових винищувачів Eurofighter.

Про це у розмові з виданням Der Spiegel заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес.

За словами чиновника, країна не має наміру гальмувати процеси надання актуальної військової допомоги, проте літаки четвертого покоління можуть бути передані до арсеналу нашої армії лише після завершення війни з Росією.

Читайте також: Україна отримає від союзників зброю, якою можна бити по Москві: Піонтковський пояснив деталі

Він зазначив, що підготовка пілотів займає багато часу. "Крім того, Україні знадобиться багато кваліфікованого персоналу на місцях для обслуговування техніки", – наголосив Уоллес.

Водночас, Сполучене Королівство уважно ставиться до військових потреб України і якщо з'явиться чітке розуміння, що саме літаки стануть ключовим елементом для зміни ситуації на полі бою, Британія піде і на цей крок, зазначив він.

Також він заявив, що передача західних танків однозначно зробить ЗСУ сильнішим, але, на його думку, не слід думати, що після цього ситуація на полі бою різко зміниться.

Уоллес зазначив, що західна техніка значно ефективніша за російські танки, проте вони не зможуть миттєво виграти війну.

"Сучасними танками ми дозволяємо Україні позиціонувати себе у військовій сфері та наблизитися до стандартів НАТО для ведення війни. Ми, німці, американці чи поляки зараз готуємо для цього українських воїнів. Це не зламає хід війни у короткостроковій перспективі. Але в середньостроковій перспективі це надзвичайно важливо", – зазначив міністр оборони.

Він додав, що для української армії надзвичайно важливою є підготовка, тактичний перехід від окопної війни до сучасного бою комбінованими системами озброєння.

"Якщо Україна зможе це зробити, вони можуть виявитися дійсно небезпечними для росіян з їхньою тактикою війни з 1980-х років", - додав Воллес.

Нагадаємо, що Великобританія вирішила відправити в Україну 12 танків Challenger 2.