RU  UA

Україна отримає від союзників зброю, якою можна бити по Москві: Піонтковський пояснив деталі

Велика Британія може передати ракети Storm Shadow, здатні дістати до Москви, у разі продовження атак Росії по містах України.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог та публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, це підтвердив на одному із засідань британського парламенту міністр оборони Бен Уоллес.

Читайте також: Україна може отримати від США "розумні" бомби: що ще увійде до нового пакету допомоги

"Півтора місяці тому я стежив за засіданням британського парламенту, коли Борис Джонсон поставив питання міністру оборони Бену Уоллесу, а чи має Британія можливість допомогти Україні зупинити цю варварську кампанію зі знищення мирних міст? На що Уоллес сказав, що Британія має ракети Storm Shadow, і у разі продовження варварських атак росії на Україну, вони передадуть ці ракети своїм українським союзникам", - зазначив він.

Політолог зауважив, що це крилаті ракети повітряного базування, для яких потрібні літаки. І після цієї розмови між Джонсоном та Уоллесом у Польщі розпочалася робота з оснащення Міг-29.

"Про передачу цих радянських літаків Україні йшлося вже давно, кріпленнями для британських ракет. І ось ця комбінація Міг-29 із ракетами Storm Shadow може бути передана Україні", - додав Андрій Піонтковський.

Більше читайте у матеріалі: У Путіна залишилося два-три місяці, поки Залужному не передадуть непереможну армаду - Андрій Піонтковський