RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Удар по банкірах: Україна запровадила потужні санкції проти РФ

У неділю, 19 лютого, президент України Володимир Зеленський ввів санкції проти Московської біржі та банкірів з Росії. Загалом до обмежень потрапили 333 особи.

Про це свідчить відповідний указ, яким президент ввів у дію рішення РНБО - Указ №82/2023 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Читайте також: Тепер офіційно: США звинуватили Росію у злочинах проти миру та людяності

У списку санкцій вважаються також члени наглядових рад і заступники керівників банківських установ РФ. Проти них запроваджують обмеження на десять років.

За ефективністю санкцій слідкуватимуть Кабмін, Служба безпеки та Нацбанк України. Водночас МЗС мають повідомити країни Євросоюзу, США та інші держави про застосування санкцій проти російських банкірів і порушити питання введення ними аналогічних обмежень.

Нагадаємо, 16 лютого вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про конфіскацію активів найбагатшого російського олігарха Олега Дерипаскі.