RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У ЄС представили 10-ий пакет антиросійських санкцій: що до нього увійшло

У середу, 15 лютого, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн оприлюднила обмеження, які увійдуть до десятого пакета санкцій проти Росії.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Читайте також: Зеленський затвердив санкції проти 200 росіян: опубліковано повний список

Країнам-учасницям ЄС пропонують затвердити такі пункти:

  • додаткові заборони експорту на суму понад 11 мільярдів євро, щоб позбавити Росію найважливіших технологій та промислових товарів. У цьому переліку є товари, які потрібні Росії та які вона не може отримати від третіх країн: електроніка, спецтехніка, деталі машин, запчастини до вантажних автомобілів та реактивних двигунів, а також товари для будівельного сектора, які можуть використовувати російські військові;
  • посилення обмеження експорту до Росії товарів подвійного призначення та високотехнологічних товарів. Йдеться, зокрема, про системи, які можуть використовуватися у безпілотниках, ракетах та вертольотах;
  • санкції проти російських пропагандистів, а також військових та політичних посадових осіб;
  • заборона компаніям із третіх країн постачати до Росії товари подвійного призначення. Такі санкції хочуть накласти на сім іранських організацій (кількість може бути збільшена).

Крім цього, ЄС стежитиме за олігархами, які намагаються приховати або продати свої активи для уникнення санкцій, і перегляне всі заморожені активи російського Центрального банку, які зберігаються в Євросоюзі.

Раніше повідомлялося, що до списку санкцій можуть також потрапити ще три російські банки: Альфа-банк, "Тінькофф" і Росбанк.

Єврокомісія планує узгодити 10-й пакет санкцій до 24 лютого – річниці повномасштабного вторгнення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЄС затвердив два граничні рівні цін на російські нафтопродукти - 100 доларів за барель на бензин та дизельне паливо, а також 45 доларів на продукцію з низькою доданою вартістю.