RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Байден розповів, навіщо приїхав до Києва

У понеділок, 20 лютого, президент США Джо Байден прибув до Києва аби підтримати Володимира Зеленського та всю Україну напередодні річниці повномасштабного російського вторгнення, а також оголосити про надання нашій країні чергового пакету військової допомоги на суму $500 млн.

Про це Джо Байден написав у своє Twitter-акаунті.

"Я сьогодні в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України", - написав він.

За його словами, розпочинаючи повномасштабне вторгнення рік тому Володимир Путін розраховував на те, що Україна слабка, а Захід далекий до єднання і тому він зможе легко втілити свій підступний план у життя – проте він глибоко помилився.

Читайте також: Хто ж приїхав до Києва? У МЗС "підігріли" інтерес інтригуючою заявою

"За останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку – і ця підтримка триватиме", - наголосив президент США.

У Білому домі підтвердили візит Джо Байдена до Києва, зазначивши, що, крім усього, сьогодні буде оголошено про чергову поставку критично важливого обладнання, включаючи артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження, аби допомогти захистити український народ від повітряних бомбардувань. Окрім цього, цього тижня США запровадять нові санкції проти РФ.

Також повідомляється, що до Києва прибув радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван, який зустрівся з головою ОП Єрмаком.

Раніше ми писали, що приїзд Байдена до Києва підтвердив авторитетний журналіст.