RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Історія Партії регіонів в Україні ще не завершена: в Мінюсті пролили світло на ситуацію

В Україні влітку минулого року у судовому порядку заборонили політичну силу "Опозиційна платформа – за життя", але проросійська політична партія, яку останньою було заборонено в нашій країні, фактично виявилася "Партія регіонів".

Про це "Апострофу" розповіла заступник міністра юстиції України Валерія Коломієць.

Як виявилося, жодного юридичного рішення про заборону проросійської політпартії, яка фактично припинила діяльність у 2014 році, досі не було.

Читайте: Заборона "Партії Шарія" в Україні: у Мін'юсті вказали на цікавий момент

Лише наприкінці лютого Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові задовольнив позов СБУ та Міністерства юстиції й заборонив партію.

"Зараз цей процес майже завершено. Можливо буде ще апеляція, і після того історія Партії регіонів буде завершена остаточно", - зазначила Валерія Коломієць.

За її словами, це, більшою мірою, символічне рішення, оскільки сама партія давно мертва, а її активи перейшли до інших партій.

"Проте його потрібно було ухвалити, оскільки неправильно було б, якби ця партія продовжувала формально існувати й надалі", - наголосила Валерія Коломієць.

Докладніше читайте в матеріалі "Апострофа" "Якщо влада в Україні буде узурпована, закони перепишуть швидко та легко - заступниця міністра юстиції"