RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Коли буде нова зустріч у форматі "Рамштайн": Резніков дав відповідь

15 березня в онлайн-форматі пройшла десята зустріч партнерів України в рамках "Рамштайн", а чергова, вже 11-та зустріч контактної групи з оборони України відбудеться у квітні на американській авіабазі у Німеччині.

Про це, як інформує Радіо Свобода, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Хоча конкретної дати проведення заходу очільник оборонного відомства не назвав, але наголосив, що системи протиповітряної оборони залишаються пріоритетними для України.

Читайте: Бронетранспортери Rosomak і не лише: що отримає Україна від Польщі

Резніков підкреслив, що українська делегація не змінює своїх пріоритетів.

"Залишається пріоритет №1 – це системи протиповітряної оборони, а бойовий літак є частиною протиповітряної оборони, тому ми не зупиняємося на цьому і продовжуємо говорити про те, що нам потрібні бойові сучасні платформи 4++, це однозначно", - розповів міністр.

Також у пріоритеті броньована техніка разом із снарядами для важкої артилерії 155 калібру та засоби радіоелектронної боротьби, дрони, антидрони, в тому числі так звані "дрони-самогубці" або ударні дрони – повідомив він.

Міністр оборони зазначив, що союзники затягують із наданням Україні сучасних винищувачів F-16, оскільки зазначені системи дуже складні та потребують великих фінансових витрат.

"Це найскладніша, найдорожча система, яка потребує обслуговування, запчастин, а головне, озброєння... Це рішення прагматичне і партнери рахують гроші, всі рахують гроші, рахують гроші своїх платників податків", - заявив Резніков, пояснюючи, що давши літаки, країни мають бути готові дати також запчастини й обслуговування і у цьому випадку мова йтиме про мільярди доларів допомоги.

Резніков подякував партнерам України, які прийнявши рішення, виконують свої обіцянки, навівши як приклад, американські гаубиці M777, що ЗСУ отримали ще у травні минулого року, але союзники продовжують забезпечувати гармати усім необхідним. "Тому це питання прийняття прагматичного рішення, чому я вірю оптимістично, що воно буде", – резюмував міністр оборони.


Нагадаємо, що Польща завершила процедуру передачі Україні винищувачів МіГ-29.

  • Вас може зацікавити:

Пентагон показав відправку військової допомоги в Україну: вражаючі фото

США оголосили допомогу Україні на 2,6 млрд доларів: що увійшло до пакету

Скільки винищувачів уже має Україна: у ВСУ озвучили цифру