RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Зброї буде ще більше: Канада надасть Україні кулемети та патрони

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про збільшення військової допомоги Україні. До нового пакету військової допомоги ЗСУ увійде 21 тис. автоматів, 38 кулеметів та понад 2,4 млн набоїв для українських військових.

Про це повідомляє Сpac.

Читайте також: Дотиснути Путіна: Байдена попросили передати до Гааги докази злочинів РФ

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо та його український колега Денис Шмигаль брали участь у церемонії підписання Угоди про мобільність молоді між Канадою та Україною та модернізації Угоди про вільну торгівлю між нашими країнами. До них приєдналися федеральні міністри Христя Фріланд (фінанси), Мелані Жолі (іноземні справи) та Аніта Ананд (національна оборона).

Після церемонії підписання прем'єр-міністр заявив про збільшення військової допомоги Україні, а також про запровадження санкцій щодо 14 російських фізичних і 34 юридичних осіб, причетних до російського вторгнення, що триває.

Глава уряду Канади зазначив, що його країна вже понад рік надає Україні військову допомогу - танки, бронетранспортери, боєприпаси та інше озброєння.

"Сьогодні ми оголошуємо, що зброї буде ще більше. Ми відправляємо 21 тисячу автоматів, 38 кулеметів та більше 2,4 мільйона набоїв. Це допоможе Збройним силам України продовжувати захищати свою свободу та боротися за територіальну цілісність України", - заявив Трюдо.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його країна, як і США, і надалі твердо стоятиме на боці України, "чого б це не коштувало".

  • Вас також може зацікавити:

Країни G7 відстрочили сплату боргів Україною: які умови висунули

США ввели нові санкції проти Білорусі: хто цього разу потрапив до списку

Наші в Канаді: топ-10 топонімів українського походження