RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Гаазький спецтрибунал для Путіна: ще одна країна приєдналася до коаліції

Польща підтримала спецтрибунал для президента Росії Володимира Путіна Гаазі. Також парламент країни ухвалив, що збройний напад Росії на Україну "є актом агресії, грубим порушенням Статуту ООН".

Про це повідомляється на сайті сейму Польщі.

Крім того, Нижня палата польського сейму ухвалила резолюцію з висловленням підтримки дій, необхідних для покарання росіян за скоєні в Україні військові злочини. Таким чином, Польща стала 34 країною, яка підтримала суд над російськими злочинцями.

Читайте також: Ордер Путіну: що чекає на диктатора після рішення Міжнародного кримінального суду

У документі наголошується, що притягнення до відповідальності осіб, які скоїли злочини в Україні та проти України, необхідно, щоб показати, що міжнародне право не допускає безкарності, а індивідуальну кримінальну відповідальність можуть нести й керівники держав.

"Тому Сейм підтримує дії, спрямовані на покарання винних, та ініціативи з цим пов'язані, такі як створення Спеціального трибуналу для злочинів агресії проти України та заснування Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії проти України, який займатиметься відповідним збором доказової бази", - йдеться у документі.

Як повідомляв "Апостроф", слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно прокурора та суддів Міжнародного кримінального суду, які видали ордер на арешт Путіна.

  • Вас також може зацікавити:

Вирішив закрутити гайки: Путін підписав закон про електронні повістки

Путін особисто наказав: нові подробиці у справі журналіста Гершковича

Путіну готують наступника: журналіст розповів про "бродіння у Кремлі"