RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Зеленський прибув до Нідерландів, де виступить з промовою в Гаазі: фото і відео

Після візиту до Фінляндії президент України Володимир Зеленський урядовим літаком Нідерландів прибув в аеропорт Скіпхол, розташований за 20 хвилин їзди від Амстердама.

Про це повідомляє голландський ресурс NOS.

Читайте: Нідерланди виділять 274 млн євро Україні: куди підуть гроші

Зазначається, що президент України виступить сьогодні у Гаазі з промовою "Немає миру без справедливості", а також відвідає Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, який розслідує злочини, скоєні під час війни в Україні.


Крім того, у Зеленського заплановано зустріч із прем'єр-міністром країни Марком Рютте.

Це перший візит Зеленського до Нідерландів як глави української держави. Це також одна з його небагатьох поїздок за межі України з початку повномасштабної війни в країні в лютому минулого року.

Експерт із Східної Європи Боб Дін заявив, що Зеленський, швидше за все, попросить про додаткову військову підтримку під час свого візиту. Наприклад, Україна хоче від своїх союзників більше боєприпасів, а також далекобійної зброї та винищувачів.

За словами Діна, український президент, ймовірно, також "підкреслить важливість правосуддя та відшкодування збитків" у Гаазі як місті миру та справедливості. Український президент також лобіюватиме членство в НАТО, вважає Дін.

Нагадаємо, що Збройні Сили Королівства Нідерландів передадуть нашій країні понтонні переправи М3 Amphibious Rig німецького виробника Eisenwerke Kaiserslautern.

  • Вас може зацікавити:

Гаазький спецтрибунал для Путіна: ще одна країна приєдналася до коаліції

Чим небезпечний для Путіна ордер Гаазького суду: думка експерта

Гаазький суд визначив, хто збив літак MH17