RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Зеленський прибув до Італії для зустрічей із керівництвом країни та Папою Римським: усі подробиці візиту

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 13 травня, прибув з офіційним візитом до Італії.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

За словами Зеленського, під час візиту у нього заплановані переговори з президентом Італії Серджо Маттареллою, прем'єр-міністром Джорджею Мелоні та Папою Римським Франциском.

Фото: ansa.it

Читайте також: Зеленський ввів нові санкції щодо Росії: хто опинився у списку

"Рим. Зустрічі з Президентом Італії Серджо Маттареллою, Премʼєр-міністром Джорджею Мелоні та Папою Римським Франциском. Важливий візит для перемоги України", - повідомив президент.

Інформацію про візит Зеленського до Італії також підтвердив очільник італійського МЗС Антоніо Таяні. Політик особисто прибув до аеропорту, щоб зустріти борт українського лідера.

"Італія вітає Президента України Володимира Зеленського. Ми підтверджуємо нашу прихильність разом з українським народом у захисті свободи та демократії", - зазначив очільник МЗС.

"Я підтверджую повну підтримку Італії у плані військової, фінансової, гуманітарної та відновлювальної допомоги у короткостроковій та довгостроковій перспективі. Ми підтримуємо не лише незалежність та територіальну цілісність України, а й свободу народів та міжнародний порядок", - заявив президент Італії.

Італійське видання Ansa повідомляє, що з 12:30 до 13:00 у президентському палаці триватимуть переговори Зеленського та очільника держави Серджо Маттарелли. Через деякий час український лідер поїде до канцелярії уряду, де буде запланована зустріч з прем’єркою Джорджею Мелоні та очільником МЗС Антоніо Таяні.

Близько 17:00 має розпочатися аудієнція у Папи Римського Франциска, а через кілька годин - інтерв’ю телеканалу Rai TV. Над італійською столицею на час візиту Зеленського встановлено безпольотну зону.

"Снайпери, сапери та гелікоптери готові до розгортання. За міськими парками стежитимуть, де пильність також забезпечуватиме кінний загін поліції, а контроль з повітря здійснюватимуть поліцейські гелікоптери. На місці також будуть антитерористичні підрозділи поліції та карабінерів", - додало видання, коментуючи візит Зеленського до Італії.

Раніше ми розповідали, що Ватикан веде секретну миротворчу місію для закінчення "конфлікту України та РФ".

Вас може зацікавити:

Ближче до Бога: послання Папи Римського відправлять до космосу

Папа Римський заявив про готовність приїхати до Києва: але є умова

Папа Римський хоче приїхати до Києва: коли відбудеться візит