RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Зеленський їде до Парижа: про що він говоритиме з Макроном

Після отримання премії Карла Великого у німецькому місті Аахен президент України Володимир Зеленський відвідає Париж, де зустрінеться з французьким лідером Еммануелем Макроном в Єлисейському палаці.

Про це повідомляє Le Figaro.

Читайте також: Шольц оголосив новий пакет допомоги Києву: канцлер перейшов на українську

"Президента України очікують у неділю ввечері в аеропорту Велізі-Вілакубле. Його прийме в Єлисейському палаці Еммануель Макрон, щоб обговорити "нагальні потреби України" під час робочої вечері", - йдеться у повідомленні.

В офісі Макрона підтвердили візит Зеленського і наголосили, що дискусія буде присвячена підтримці, "яку Франція продовжує надавати у відповідь на невідкладні військові та гуманітарні потреби України". Також лідери обговорять довгострокові перспективи повернення до миру в Європі на базі Мирного плану, запропонованого президентом України та який підтримує Франція.

"Цей обмін думками дасть їм змогу продовжити і поглибити діалог довіри після їхньої зустрічі 8 лютого в Парижі та регулярних телефонних обмінів відтоді", - заявили у пресслужбі французького лідера, передає CNN.

Нагадаємо, у Раді Європейського Союзу остаточно затвердили виділення одного мільярда євро на боєприпаси для української армії. Снаряди планують закуповувати через Європейський фонд миру.

  • Вас також може зацікавити:

Путін вів себе, як принцеса: Зеленський розповів про спроби переговорів до вторгнення РФ 24 лютого. Відео

Зеленський прокоментував "свою" пропозицію окупувати територію РФ: немає ні часу, ні зайвої зброї

"Росіяни точно відчують": Зеленський заінтригував словами про наступ ЗСУ