RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Кожен день, кожен метр дається кров'ю": головні цитати з інтерв'ю Залужного The Washington Post

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який нещодавно "дав по шапці" Валерію Маркусу, також дав інтерв'ю Washington Post, де жорстко відповів на закиди про те, що контрнаступ відбувається повільно - військові "платять кров'ю" за деокупацію української землі.

Про це йдеться в інтерв’ю The Washington Post.

За його словами українські військові щодня просуваються вперед і навіть, якщо це 500 метрів – це досягнення.

"Це не шоу. Це не шоу, за яким спостерігає весь світ, на яке роблять ставки чи щось подібне. Кожен день, кожен метр дається кров'ю", – наголосив головнокомандувач.

Він додав, що для більш швидкого контрнаступу, українській армії потрібно більше різних видів озброєння, а також мати перевагу у повітрі. Зокрема ЗСУ потребують винищувачів F-16.

"Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу, спостерігачам, але це їхня проблема", − зазначив Залужний.

Він також розповів, що у його командному пункті є екран, де відображаються усі об'єкти, що знаходяться у повітрі − це і авіація країн НАТО на західному кордоні України, українські літаки в небі над Україною і російські літаки на східних кордонах.

Читайте також: З нами Бог, Залужний та Бебі Йода: у мережі хвиля мемів через шеврон Головнокомандувача

"Кількість літаків, які чергують біля наших західних кордонів, вдвічі перевищує кількість російських літаків, які руйнують наші позиції. Чому ми не можемо взяти хоча б третину звідти і перекинути сюди? Ніхто не каже, що завтра ми повинні переозброїтися і отримати 120 літаків. Навіщо? Мені не потрібно 120 літаків. Достатньо дуже обмеженої кількості. Але вони потрібні. Тому що іншого шляху немає. Тому що ворог використовує авіацію іншого покоління.", - зауважує головнокомандувач.

Зазначається, що винищувачі потрібні зокрема для того, щоб розірвати сухопутний коридор між материковою Росією і тимчасово окупованим Кримом, який окупанти створили на півдні України. Розрив цього зв'язку завдав би значного удару по здатності Росії поповнювати свої війська.

Залужний також відповів на ядерні погрози Росії, заявивши, що це його не зупинить на шляху до звільнення всіх українських територій. За його словами, це найгірший сценарій розвитку ситуації. Окрім цього, росіяни також можуть готувати теракт на окупованій Запорізькій АЕС.

"Мене це зовсім не зупиняє. Ми робимо свою роботу. Всі ці сигнали чомусь надходять ззовні: "Бійтеся ядерного удару". Ну що, нам здаватися?" - сказав він.

Окрім цього, Залужний розповів про домовленість з начальником Об'єднаного комітету начальників штабів армії США Марком Міллі про доступність для бесіди в режимі "24/7". Це означає, що він може телефонувати у США у будь-який момент та просити той чи інший тип/обсяг військової допомоги. Проте рішення про її надання приймають політики, а не військові, а зволікання коштує Україні життя бійців.

"Тож іноді я можу зателефонувати і сказати: "Якщо я не отримаю 100 000 снарядів на тиждень, 1000 людей загине". Встаньте на моє місце", – розповів Залужний.

Раніше ми писали, що бійці НГУ закріпилися на нових позиціях, вбивши багатьох окупантів.

  • Вас може зацікавити:

Ще понад півтисячі росіян стали "хорошими": оновлена статистика втрат армії РФ в Україні

Ранок розпочався з "бавовни": кадри потужних вибухів в окупованому Бердянську

Підлітків застрелили російські снайпери: з'явилися трагічні деталі загибелі патріотів у Бердянську