RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Підлітків застрелили російські снайпери: з'явилися трагічні деталі загибелі патріотів у Бердянську

В окупованому Бердянську двох підлітків Тиграна Оганнісяна та Микиту Ханганова вбили російські снайпери. Тиграну вистрілили в серце, а Микиті – в голову.

Про це повідомила координатор організації "Медійна ініціатива з прав людини" Ольга Решетилова в ефірі "Свобода Live".

Читайте також: Росіяни бояться кожного шурхоту: що відбувається на лівобережжі Херсонщини

За словами правозахисниці, навіть якщо припустити, що підлітки відкрили стрілянину першими, то окупаційна поліція навіть не намагалася знешкодити їх, аби зберегти життя, а одразу вбила. Вона додала, що до вбивства окупанти пів року тиснули на підлітків, обшукували їх, слідчі приїжджали додому до них з російськими силовиками. Тиграна Оганнісяна викрадали та утримували у місцевій поліції, катували, а останні тижні перед загибеллю хлопців тиск на них посилився, оскільки підліткам готували обвинувачення у диверсії. За версією окупантів, хлопці готували підрив електроопор на мелітопольській залізниці.

"Окупаційна влада говорить про те, що нібито в цій перестрілці постраждали випадкові перехожі. Однак ми такої інформації поки що підтвердити не можемо. Ми бачили все це листування в місцевих чатах протягом того, як відбулася стрілянина. Це дуже нетривалий період. І жодної інформації про те, що хтось постраждав із цивільних, не було”, - наголосила Решетилова.

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на вбивство неповнолітніх. Він оцінив цей епізод як позасудову страту.

"Вбивство двох неповнолітніх хлопців у Бердянську трактую як позасудову страту. Коли підлітки отримали підозри від слідчого комітету РФ, ми відразу звернулися до Росії. По-перше, щоб нам надали всю інформацію про них. По-друге, щоб українських дітей повернули додому. Також ми зверталися до МКЧХ, щоб вони терміново відвідали хлопців та зробили все, щоб повернути їх до України. На жаль, нам це не вдалося зробити. А російська сторона вкотре вчинила як терорист”, - написав Лубінець.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у тимчасово окупованому Маріуполі російські військові на вантажівці наїхали на цивільний легковий автомобіль, є жертви.

Вас також може зацікавити:

Окупанти навели понтони через Чонгар: опубліковані знімки

"Крим, ти спиш?" Що означає удар по Чонгарському мосту

"Бавовна" на Чонгарі: з'явилися перші відео з наслідками ударів по двох мостах